Забелязала ли си, че проблемите с кожата на лицето зачестяват през пролетта?

Това се дължи на токсините, натрупани в организма през зимата. Кафа доша се е увеличила, каналите са запушени и може да се появят възпаления, комедони и др.

Не е достатъчно само да почистиш кожата. Необходимо е да направиш дълбоко вътрешно почистване на цялото тяло. Мога да ти помогна за този процес с детоксикиращия курс, който подготвих.

Как можеш да си помогнеш за да освежиш и заздравиш кожата на лицето, докато предприемеш действия за пълен детокс?

За Вата доша:

Направи маслен масаж на лицето/цялото тяло с хербализирано сусамово олио, след което направи парна билкова баня с билки/ етерични масла, който ще стимулират отваряне на каналите и детоксикацията – мащерка, евкалипт, джинджифил, бергамот, грейпфрут.

След като почистиш и подсушиш кожата направи си маска на лицето с куркума. Куркумата е известна със своите антибактериални и противовъзпалителни свойства.

1 ч.л. куркума

1 ч.л. сусамово олио

1к. сандалово дърво – етерично масло Разбъркай на гладка каша и нанеси върху лицето за 10 мин.

За питта доша:

Процедурата е същата, но използвай зехтин вместо сусамово масло и добави към маската 1 к. етерично масло от грейпфрут. Не прекалявайте със загряването!

За кафа доша:

Вместо маслен масаж направи пилинг на лицето с кокосова захар или суха тъкан. Следва билковата парна баня и накрая маска за лицето. 1 ч.л. куркума 1 ч.л. мед 1 к. етерично масло от бергамот/грейпфрут/чаено дърво.

Ако нямаш етерични масла, може и без тях, но основното е да се предизвика разширяване на каналите, загряване и изпотяване (по-умерено за питта) и третиране на кожата с антибактериалната куркума.

Имай предвид, че куркумата може да оцвети кожата, за това направи тези процедури когато можеш да си останеш в къщи.