Детоксикираща програма

За повече енергия и жизненост

За да сме здрави, да запазим енергичността и младостта си трябва да се освободим от токсините.

Живеем в забързан свят наситен с токсини – в храната, въздуха,
във взаимоотношенията помежду ни, на работното място.
За да имаме енергия, да запазим жизнеността и младостта си трябва да се освободим от токсините.

 

Токсини

 

Токсините в организма се делят на два вида: такива, който навлизат от външната среда и такива, който се образуват в резултат от храносмилането.

Неправилното храносмилане оставя несмлени части от храна, които се натрупват, гният, ферментират и отделят токсични газове, вредни за организма. Ако тази тенденция продължи, ще отключи болестотворен процес.

Според аюрведа няма заболяване, което може да се развие, ако храносмилането функционира правилно. За това лечебните практики са насочени към възстановяване на храносмилателния огън – агни. Когато агни е балансиран, токсини не се образуват.

Признаци за интоксикация

Умора и липса на енергия

Токсините възпрепятстват храносмилането и метаболизма. Тялото не получава необходимите му хранителни вещества и липсата на енергия е факт.

Затлъстяване

Токсините се натрупват в мастните клетки. Топенето на излишните мазнини  освобождава токсини в кръвта. Освободените в кръвта токсини забавят метаболизма и да отключват сериозни възпалителни процеси. Отслабването трябва да се разглежда като процес, нуждаещ се от детоскикация за пречистване от циркулиращите с кръвта токсини.

Проблеми с кожата, акне, лош дъх, констипация

Токсините възпрепятстват разграждането на хранителните продукти. В резултат те се натрупват, отделят токсични газове с неприятни миризми, запушват каналите и редизвикват възпалителни процеси.

Предлагам ти решение

Четири седмична детоксикираща програма, включваща индивидуална консултация, по време на която ще определя твоята конституция, ще се запозная със здравословното ти състояние и с нивата ти на енергия.

След срещата ще изготвя индивидуална детоксикираща програма състояща се от:

  • хранителен режим – изключващ за една седмица млечни, месни, стимулиращи, рафинирани храни и включващ лесно усвоими белтъчини, въглехидрати, мазнини и плодове.
  • изчистващи практики от йога и аюрведа.
  •  аюрведични терапии за тялото.
  • йога терапии за ума и емоциите.