Нина Денина

сертифициран йога и аюрведа терапевт

Създавам програмите си с разбиране и уважение към жените на средна възраст, които имат желание да се грижат за себе си, за да останат здрави и красиви в своя живот.

нина денина йога инструктор

Моята история

Аз съм на 50 години, чувствам се здрава, силна и красива. Живея в хармония със себе си, семейството и обкръжаващия ме свят. Целта ми е да предам знанията си, така че повече хора и особено тези над 40 години, да подобрят начина си на живот, да се чувстват жизнени, енергични и красиви в собствената си форма.

Повече от 10 години съм професионален преподавател по йога, а от 5 години и консултант по аюрведично хранене и здравословен начин на живот.  Създадох този сайт, за да структурирам и предам по достъпен начин концепциите за здравословен живот и пълноценно хранене от аюрведа, както и практиките за контрол над ума, и тялото от йога. Стремежът ми е чрез програмите, терапиите и тренировките да ти помогна да изградиш силен дух в здраво тяло. Чрез сайта можеш директно да се свържеш с мен, за да проведем консултация или да изготвя индивидуален режим за здравословен, живот и хранене според индивидуалните ти нужди.

Йога и йогатерапия

Практикуването на йога ми даде възможност да поддържам тялото си в добра форма, да живея в спокойствие, хармония, приемане и удоволствие от движението и живота.

Завършила съм специализиран курс към Национална спортна академия „Васил Левски“ и “Българска Федерация по Йога”, които предоставят най-високото ниво на обучение в България и са единствените лицензиращи институции в страната. Освен това съм преминала и обучение за преподаване на пранаяма към БФЙ и “Kaivalyadhama Yoga Institute”.

Изучавайки двете древни науки йога и аюрведа съвсем естествено се появи следващият ми учител д-р Нисар Шейх от най-стария йога институт в Кайвалядхам. Преминах двугодишно обучение в авторската му система “Ведическа йогатерапия” базирана на древните текстове. Този човек – сърце ме научи да гледам хората в тяхната цялост – съвкупност от тяло, ум, емоции, душа. Да разбирам болката им и да търся решение за проблемите им, защото всеки човек има право да бъде здрав и да се радва на живота.

Аюрведа и хранителни концепции

Завърших двугодишно обучение “Концепции за аюрведично хранене и начин на живот” към Институт по Аюрведа и Интегративна Медицина IAIM Бангалор с водещ д-р Гариш Кумар.

Продължих обучението си с двугодишен курс в Аюрведичен център София при д-р Антоанета Заркова по програма на Европейския институт по Аюрведа с ръководител Атрея Смит. Невероятната  отдаденост на д-р Заркова ме вдъхнови да разпространявам идеите на аюрведа, за да може все повече хора да използват това познание за по-добър живот, без болести. Лично се уверих, изпробвах, и  продължавам да използвам лечебните терапии, който са толкова ефикасни за постигане на здраве, сила и красота.

Моята мисия

Да подтикна хората да открият, разберат и обикнат себе си, като започнат от познатото – своето тяло и да се грижат за него. 

Да усетят колко много възможности им дава движението, да се научат правилно да позиционират тялото и да се движат с удоволствие. Скованото тяло сковава умът. Движението е живот.

 Вярвам, че знанието трябва да бъде споделяно и точно това искам да направя за вас, за да можете съзнателно да направите своя избор.

Във всеки един миг всеки от нас прави избор – дали да се храни здравословно,  да се движи или не,  да се гневи или да се освобождава от негативни емоции и тези избори носят своите последствия – здраве или болест – лесно е и звиси от това какво избираме.

Какво предлагам

Z

Консултации за определяне на вашия индивидуален тип, хранителен режим и подходящата програма

Z

Индивидуални йога практики - онлайн или присъствено

Z

Групови йога практики - онлайн

Z

Йогатерапии - индивидуално, онлайн или присъствено

Z

Аюрведични терапии

Сертификати

Често задавани въпроси

Мога ли да участвам в програмите ако съм бременна?

Някои програми са подходящи, а други не. Всичко е въпрос на индивидуални особености. Свържете се с мен за повече подробности!

Как мога да се включа в програма подходяща за мен?

Най-добре е да се свържете с мен за една безплатна консултация, на която заедно да определим какви са целите ви и как да ги постигнем.

Ако сте избрали терапия или програма, направете своята заявка и аз ще се свържа с вас!

Колко дълго мога да изпълнявам програмите?

Всяка оздравителна програма цели връщане на баланса на физическо и енергийно ниво. Тя се назначават за определен период от време. Когато дисбалансите изчезнат програмата се прекратява и може да се замени с поддържаща такава.

Трябва ли да спра приема на лекарства, ако се включа в програмите?

Ако приемате лекарства в никакъв случай не прекратявайте приема им! Програмите не изискват това. Задължително се консултирайте с вашия лекар!

Колко често трябва да правя йога?

Колкото повече толкова по-добре! Ако сте решили да тръгнете по пътя на йога, тогава започнете с 2-3 пъти седмично под ръководството на учител, а през останалите дни опитвайте да повтаряте практиките самостоятелно. Постоянството е факторът, от който зависят резултатите .

Подходяща ли е йога за мен?

Йога е за всички – млади, стари, гъвкави, сковани….Всеки може да намери решение за себе си в тази система. Трбва да имате в предвид, че целта на йога не е да можете да си качвате краката на главата (аз не мога), целта е да евоюлираме от там където сме до следващо по-високо ниво – физически, ментално и духовно.

Кога ще настъпи ефекта от програмите?

Ефекта от програмите и практиките, които ще получите от мен, зависят от дисциплината и постоянството, които проявявате. Древна китайска поговорка казва:”Учителят може да ти отвори вратата, но ти сам трябва да направиш крачките, за да влезеш.” Аз ще ви дам знанието, но вие трябва да го приложите!

От какво зависи напредването в йога и програмите?

Напредъка зависи отново от постоянството и дисциплината. Колкото повече йога правите, толкова по-силна воля изграждате, толкова по-дисциплинирани ставате и толкова по-лесно ще ви бъде да следвате програмите. Трудно е винаги в началото! Както при карането на велосипед – в началото, докато завъртите педалите на колелото се изисква най-голямото усилие, после само трябва да поддържате ритъма.

Имам специфично заболяване, йога ще ми помогне ли?

Със сигурност йога може да помогне за ремисия или възстановяване на всяко заболяване, но…. не спирайте лечението си и не предприемайте действия на “своя глава”. Свържете се с мен – консултацията е безплатна, за да ми споделите подробности за състоянието си и аз ще ви дам препоръки, които трябва да обсъдите с вашият лекар.

"По време и след практика с Нина, се чувствам свързана с тялото си. Усещам ум, душа и тяло в един общ балансиран танц. Нина обяснява изключително детайлно и внимателно. За мен е удоволствие да практикувам с нея, дори и на запис."

Петя М.

"След тежко натоварване и силни болки в цялото тяло, само с няколко пози Нина успя да направи чудо с начина, по който се чувствах. Категорично препоръчвам да се насладите и доверите на йога практиките и съветите ѝ."

Валентина П.

"Харесвам практиките с Нина, защото ми дават нужната доза Любов към тялото и безценно отпускане на ума. Удивително е как всичко е толкова приятно и разбираемо дори без жив контакт."

Весела М.

"Нямам възможност да посещавам йога курсове в студио, а тук, онлайн мога да започна едно ново начало. Най-хубавото е че Нина обръща внимание индивидуално."

Димитър Г.

Общи условия
Политика за поверителност
Обработка на лични данни
Политика за бисквитки