Йога терапия ритрийт в Бали 2022

Тема: Огън и вода, въздух и земя обединени в едно пространство – Бали

26.10 – 06.11.2022 | 12 Дни 10 нощи 

Каня те на йога терапия ритрийт в Бали

 На едно от най-екзотичните и вълнуващи места, за да свържем възприятията си с вътрешният глас, вътрешният зов с усещането за единство и цялостност. Това е пътешествие в дебрите на непознатото и екзотичното, но най-вече е пътуване навътре към себе си, за да намерим баланс между битието и стремежа за извисяване.

Бали е дете на вулкан и морска вълна – кътче от приказките, където всичко е ярко, а животът е наситен с цветове, аромати и звуци. Всеки миг пулсира, защото е осъзнат и пълноценен. Тайната на балансираният и щастлив живот е умението да вземем от всичко, но да останем центрирани. И тук в този непознат и пъстър свят ще се научим на това изкуство, заедно. Доказано е, че пътуванията в чужди страни разширяват мирогледа и познанията.

Представете си райска природа, чиста храна и обстановка, която предразполага да се отдадете на изследване на вътрешните си усещания и начина по който се свързвате със света наоколо! Къде ако не тук ще се почувствате като една прекрасна част от този красив и огромен всемир.

Един от символите на Бали е лотосът. Лотосът изобразява най-възвишеното състояние на човека –  чиста и непорочна глава и крака вкоренени в света на опита. Този опит ви предлагам да изживеем.

В Бали Йога и Аюрведа ще си подадат рака, за да направим връзката между тялото, храната, движението, мислите, емоциите и енергията, която е необходима за всичко това. На практика ще преживеем и осъзнаем как всяка промяна в обкръжаващата ни среда, води до промяна във вътрешната ни среда и ще се научим какви са начините да върнем баланса си.

Програма на йога терапия ритрийт Бали

 

Ден 1Среща на летище София за полет до о. Бали (Денпасар). Кацаме в Бали на следващия ден. Препоръчваме да си носите летни дрехи в ръчния багаж за преобличане още в самолета. 

Ден 2На летището в Бали ни посрещат нашите партньори, които ще ни откарат до хотела, където ще се запознаем и чрез Йога нидра – ще се потопим в магията на острова. Разполагаме със свободно време за да се климатизираме и отпочинем. Ще вечеряме вкусна балийска храна в хотела или някъде в района.

Ден 3 – Започваме деня с Flow yoga & пранаяма – Земя (практика за свързване със Земята и новото ни местообитание). Релакс около басейна. Закуска и свободно време да се насладим на тропическия рай около нас. Този ден ще го оставим за възстановяване след полета и часовата разлика. Ще направим организация за следващите дни. Завършваме деня с Йога терапия, медитация & релаксация – баланс на физическото тяло.

йогатерапия в Бали

Ден 4Flow yoga & пранаяма – Огън (практика за развиване на лична сила и воля, за да развием своята индивидуалност).
Отправяме се към първото място, което ще видим, а именно традиционен балийски танци и театър Barong-dance. Много впечатляваща игра. Следваща спирка водопада Tegenung Waterfall, където ще си направим страхотни снимки. Продължаваме към Monkey Forest (Гората на маймуните).

След като хапнем продължаваме към Тирта Емпул. Името означава Храмът на свещената вода.

Следва Bali Swing или люлка над оризовите тераси и ферма за най-скъпото кафе в света Копи Лувак. Ще пием Kopi Louwak приготвено в 14 различни вкуса с гледка към оризови тераси… просто уникално!!!

Ще завършим деня с Йога терапия, медитация & релаксация – баланс на емоциите

Ден 5Flow yoga & пранаяма – Въздух (практика, в която чрез баланс ще открием център, от който можем да обичаме – сърцето).

Очаква ни разкошен плаж, а по залез се отправяме към Uluwato Temple. Разположен на над 80 метрова скала от храмът се разкрива най-величествената гледка към Индийския океан. В превод името Улувату означава храм на края на скалата.

След като се приберем ще си направим Йога терапия, медитация & релаксация – баланс на сетивата.

бали

Ден 6 – Flow yoga & пранаяма – Пространство (практика, в която ще използваме пречистващата сила на звука).
Цял ден в джунглите на Бали, където ще имаме възможност да се къпем под мистични водопади с височина над 30м. След този дълъг и емоционален преход се настаняваме в най-шеметния ресторант извисяващ се над оризовите тераси с невероятна гледка към тях, в който ще имаме удоволствието да хапнем на обяд. Храната се приготвя на момента пред нас! Предстоят ни още уникални места за посещение. Денят ще бъде изтощителен и ще го приключим с тратака.

Ден 7 – Flow yoga & пранаяма – 5 те елемента (практика, в която ще използваме силата на 5те елемента, за да увеличим личната си енергия).

Ден за релакс – ще посетим Джимбаран емблематично място в Бали, където се наблюдават едни от най-красивите залези. Там се намира и известният fish market с десетки ресторанти разположени на плажа, където се приготвя адски вкусна току що уловена морска храна.
Вечеря по залез! Всяка вечер се изнася програма с типични за Бали танци и музика.
Прибираме се в хотела/вилата за Йога терапия, медитация & релаксация – баланс на енергиите.

Ден 8 – Flow yoga & пранаяма – Практика подходяща за Питта доша (за тези, при които огънят е водещ в тяхната  природа).

Закуска, денят е предназначен за шопинг, масажи и вкусна храна! Ще посетим някой от многото пазари, където ще имаме възможността да видим автентичната балийска култура.
След шопинг препоръчвам да отпуснем телата в студио за Балийски масажи.
Целият ден минава разнообразно и много забавно.

Прибираме се в хотела/вилата и ще направим Йога терапия, медитация & релаксация – баланс на хормоните.

бали

Ден 9 – Flow yoga & пранаяма – Практика подходяща за Вата доша(за тези, при които въздухът е водещ в тяхната природа).

След закуска тръгваме към храмът майка. Besakih Temple. Това е най-големият, най-важният и най-свят храмов комплекс в Бали. Разположен е на шест нива по планинските склонове и се състои от 23 отделни храма. Намира се в подножието на вулкана Агунг – най-високият вулкан в Бали (3031 м).

Прибираме се във вилата и се подготвяме за Йога терапия, медитация & релаксация – баланс на ума.

Ден 10 – Flow yoga & пранаяма – Практика подходяща за Кафа доша (за тези, при които земята е водещ в тяхната природа)

След практиката ще се насладим на свежа балийска закуска! След натоварената програма през изминалите дни, днешният е прдназначен за релакс и почивка около басейна или в близките заведения на плажа.

Йога терапия, медитация & релаксация – по ваше желание.

Ден 11 – Flow yoga & пранаяма – практика по ваше желание! Релаксиращ ден за почивка и свободна програма за разходка, масаж, плаж или шопинг.

Ин йога – аз съм тук и сега, осъзнат и цялостен.

бали

Ден 12Последна йога практика по желание, закуска и подготовка за трансфер към летището за полет до София.

ЦЕНА НА ЧОВЕК  4140 BGN

 

                                                       Единично настаняване + 890 BGN

 

*При записване се внася депозит в размер на 1600 лв. Останалата част се заплаща до 05 септември

 

В ЦЕНАТА Е ВКЛЮЧЕНО

 • Самолетен билет София – Бали – София с АК Turkish
 • 3 нощувки със закуска в хотел “Kahayana Suites“ в Убуд
 • 7 нощувки със закуска във вила Aryana Estate в Seminyak
 • 4 Трансфера с автомобил
 • Йога практики през цялото време с Нина
 • Застраховка Помощ при пътуване с покритие 15 000 евро
 • Водач на български език по време на екскурзийте
 • Тур 1 Barong Dance | Tegenung Waterfall | Monkey Forest | Pura Tirta Empul | Kopi Luwak Farm
 • Тур 2 Beach Day | Uluwatu Temple
 • Тур 3 Планински водач и тур в джунглата | Sekumpul Waterfall | Ulun Danu Beratan Temple
 • Тур 4 Jimbaran Fishmarket Complimentary dinner по залез
 • Тур 5 Besakih Mother Temple | Tirta Gangga Water Palace

В ЦЕНАТА НЕ Е ВКЛЮЧЕНО

 • Лични Разходи
 • Алкохол и храна извън тези упоменати в програмата
 • Услуги неупоменати в програмата
 • Виза за Бали 500 000 IDR | 35 $ on arrival заплаща се на летището при пристигане
 • PCR test ако се изисква
 • Застраховка Отмяна на пътуване, сключва се до 5 дни след подписване на договора

 

За записвания и допълнителни въпроси:

0897937570

ninadenina@yogatherapy.bg