Йога терапия

Индивидуална програма за поддържане или възстановяване на здравето и  постигане на баланс

Какво е

Йога терапия?

Йога терапията е индивидуално насочена програма  и цели лечението на причината, а не на следствието от заболяването.

Болести, за които конвенционалната медицина няма отговор, могат да бъдат повлияни успешно с прилагане на принципите на йога.

Индивидуалният подход тук е много важен, защото причините за заболяванията се коренят в ума и за всеки човек тази причината е различна.

Нуждая ли се от Йога терапия?

Ако си опитал да се справиш с проблемите си по различни начини, но безуспешно, Йога терапията е решението, което ти е нужно.

Добрият йога терапевт разбира болестта през призмата на Йога и  дава отговор на проблема чрез нейните принципи и практики, търсейки причините в дебрите на  ума.

Нуждаеш се от Йога терапия при:

Болки в мускулите и ставите

Хормонални проблеми, проблеми с теглото

Стрес, напрежение, проблеми със съня

Липса на енергия, постоянна умора

Депресия, нестабилни емоционални състояния

Безплодие, проблеми с възпроизводството

Кожни болести, алергии

Признаци на преждевременно стареене

Отсъствие на ентусиазъм и радост от живота

Йога терапия при болки в гърба – индивидуална програма

Моят подход и какво да очакваш при първата ни среща

Холистичният метод който използвам работи на физиологично, емоционално, психологическо и интелектуално ниво. Търся дълбоките причини за дисбалансите, които може да се дължат на трите физиологични енергии (вата, пита, кафа), да са причинени от  седемте тъкани, да се спотайват в емоциите или в моделите на поведение, който сте възприели.

Консултацията с мен няма за цел диагностициране на заболявания. Ако се съмняваш, че страдаш от някакво заболяване, обърни се към медицинско лице.

Въпросите, които ще обсъдим:

 

Каква е твоята конституция?
Твоята конституция, дошов или ментално/телесен тип, пракрити е твоето естествено състояние на баланс. Тя е уникална, както пръстовия отпечатък, както ДНК и остава такава до края на живота.
Под влияние на външни и вътрешни фактори като смяна на сезоните, различните фази на живота, стрес, неподходяща храна и режим на живот, настъпва дисбаланс и това състояние се нарича викрити – моментното състояние на разпределение на дошите. Колкото по- малко дисбаланси има, толкова по-добро е здравето ни.
Какъв е дневният ти режим?

Целта на Аюрведа е прилагането на превантивни практики за дълъг и качествен живот. Препоръчва се спазване на дневен и сезонен режим за всеки човек според неговата индивидуална конституция, начина на живот и околната среда. Знам, че за съвременния човек този режим е доста труден, но за това са и толкова много дисбалансите.

Какъв е хранителният ти режим?

Ние сме това, което ядем! Всеки ден в тялото се изграждат нови клетки. Техните градивни елементи се намират в храната, която поглъщаме. Белтъците и мазнините участват в клетъчната структура и синтеза на химични вещества, а въглехидратите освобождават енергия за всички клетъчни процеси.

Балансираното хранене ще ни осигури качествени вещества и енергия за изграждането на здраво и красиво тяло.

Каква йога практика е подходяща за теб?

Движението е живот! Според вашите нужди и възможности ще ви препоръчам програма, която ще имаме възможност да надграждаме и развиваме.

"По време и след практика с Нина, се чувствам свързана с тялото си. Усещам ум, душа и тяло в един общ балансиран танц. Нина обяснява изключително детайлно и внимателно. За мен е удоволствие да практикувам с нея, дори и на запис."

Петя М.

"След тежко натоварване и силни болки в цялото тяло, само с няколко пози Нина успя да направи чудо с начина, по който се чувствах. Категорично препоръчвам да се насладите и доверите на йога практиките и съветите ѝ."

Валентина П.

"Нямам възможност да посещавам йога курсове в студио, а тук, онлайн мога да започна едно ново начало. Най-хубавото е че Нина обръща внимание индивидуално."

Димитър Г.

"Харесвам практиките с Нина, защото ми дават нужната доза Любов към тялото и безценно отпускане на ума. Удивително е как всичко е толкова приятно и разбираемо дори без жив контакт."

Весела М.

Свържи се с мен

+359897937570
office@yogatherapy.bg

 

Работно време

Пон – Петък — 08:00 – 17:00
За запитвания — по всяко време